marți, 14 aprilie 2009

Terapia naturista - o veche traditie

Terapiile complementare, medicina complementara, medicina naturista, oricum vreti sa o numitit este una din cele mai vechi terapii care pot exista pe pamant.
De cand suntem pe pamantul asta, oamenii au inceput sa se trateze cu plante, cu radacini, cu ceaiuri, cu apasarea anumitor zone sau puncte de pe corp, cu masarea anumitor zone, cu tinerea palmelor pe anumite zone corporale, cu diferite potiuni, lotiuni cataplasme, uleiuri, tincturi, etc.
Astfel de terapii pot da rezultat imediat sau dupa o anumita perioada de timp, dar cu siguranta isi fac efectul, mai devreme sau mai tarziu.
Trebuie sa ne tratam corpul cu plantele din natura, mai ales ca sunt la indemana noastra si de cele mai multe ori beneficiem de ele gratis (doar trebuie sa te duci sa le culegi).
Dar faptul ca mergi la doctor si ca-ti da o reteta scumpa, tu, in mintea ta deduci ca, sigur...mi-a dat doctorul ceva bun, chiar daca sunt pastile fabricate pe cale chimica si/sau industriala.
Nu contestam medicina alopata, atunci cand nu se mai poate face nimic cu diferite tratamente naturiste. Adica atunci cand trebuie apelat chirurgical, cand este efectiv necesara o operatie, medicina isi indeplineste rolul de rigoare. Este nevoie si de o astfel de medicina.
Concluzie - medicina alopata si medicina alternativa ar trebuie sa lucreze impreuna, sa colaboreze spre beneficiul oamenilor, spre insanatosirea lor, pentru o sanatate mai buna a omenirii.
Poate ca este un mesaj prea pacifist pentru unii, dar consider ca este necesar sa se spuna cele spuse... :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu